Tuesday, March 26, 2019

Fenerbahçe ve Ali Koç


Fenerbahçe Yönetimi ve Ali Koç

Fenerbahçe ' de Ali Koç geçtiğimiz seçim döneminde, 2018 yazında tarihi bir farkla başkan seçilerek Aziz Yıldırım'ın 19 yıllık başkanlığının ardından tüm Fenerbahçelileri heyecanlandıracak bir şekilde yönetime geçmişti. Müthiş bir yaz sezonu ve başkanlık seçiminin ardından sezona taraftarıyla birlikte yüzde yüz kenetlenmiş şekilde giren Fenerbahçe ' de işler istenildiği gibi gitmedi.

Özelikle Fenerbahçe taraftarının büyük bir çoğunluğunun yıllardan beri takımın başında Başkan olarak görmek istediği Ali Koç, Koç Ailesinin çeşitli itirazlarına rağmen sonunda adaylığını koydu ve Başkanlığı kazandı. Aslında hikaye biraz daha ilginçleşiyor, çünkü Ali Koç yıllarca Aziz Yıldırım 'ın başkan olduğu yönetimde bulunup Aziz Yıldırım ' a en yakın isimlerden birisi olmuştu. Kulübün yaşadığı 3 Temmuz sürecinde de kulübü yalnız bırakmayan Ali Koç ve Aziz Yıldırım 'ın ilişkileri baba-oğul gibiydi desek yanlış olmaz.

Aziz yıldırım ve Ali Koç

Hatta Aziz Yıldırım defalarca Ali Koç için kulübün gelecekteki başkanı olacak demişti. 2018 seçimlerinde Aziz Yıldırım başkan olmayacağını ve Ali Koç 'un Fenerbahçe başkanı olacağını birkaç kere beyan etmişti. Ancak yıllar geçtikçe ve 2018'e gelindiğinde durum öyle olmadı. Aziz Yıldırım henüz kulüpte yapacağı işler olduğunu söyleyerek başkanlığını devam ettirmek istedi. Ancak artık başkan olma zamanının geldiğine inanan Ali Koç, Yıldırım'a karşı aday oldu ve tarihi bir farkla başkanlığı kazandı.

Bunun devamında ise Fenerbahçe taraftarının yıllardır beklediği başkan artık koltuğa oturmuştu. İki ay boyunca kulüp tarihinin gördüğü en büyük kazancı sağlayan ve bolca ürün satan Fenerbahçe, takımın başına Comolli'yi getirdi ve birkaç oyuncu transferi yaptı. Özellikle çok sayıda ödenen oyunculara yüksek maliyet nedeniyle eleştirilmeye başlanan Ali Koç, kötü oyuncu transferleri ve yanlış teknik direktör seçiminin sonunda takımın her hafta kötü sonuçlar almasıyla hedef tahtasına oturtuldu.



Kötü Sonuçlar

Tüm kış sezonunu küme düşme hattında geçiren Fenerbahçe, devre arasında Ersun Yanal takviyesiyle kulübü tekrar ayağa kaldırma girişiminde bulundu. Taraftarın büyük baskılarına daha fazla direnemeyen Ali Koç, Ersun Yanal ' ı takımın başına adeta bir kurtarıcı olarak getirdi. Ersun Yanal her ne kadar istenilen iyi sonuçları alamamış olsa da Fenerbahçe bugün 14. sırada küme düşme hattından birkaç puan uzaklaşmış durumda bulunuyor.

Ali Koç'a karşı olan sonsuz kredi bu durum nedeniyle azaldı ve taraftar arasında bazı fikir ayrılıklarına neden oldu.

No comments:

Post a Comment